Tuburi de calamari la tigaie

Tuburi de calamari la tigaie

Cred ca deja ati inteles ca sunt o iubitoare a fructelor de mare sub orice forma. Fie ca e vorba de Tentacule de caracatita sau Paste cu fructe de mare, fiecare reteta are ceva deosebit si cu siguranta va veti indragosti de ea. Eu nu pot alege una sau alta, toate imi plac la fel de mult. Cel mai important pentru oricare dintre acestea, este sa gasiti fructele de mare proaspete sau cat mai proaspat congelate.

Ca si retetele de mai sus, va propun ceva rapid, gustos, savuros si mai ales foarte usor. Este o reteta care merge perfect pentru un pranz rapid sau o cina usoara de seara.

 

Ingredientele necesare pentru tuburile de calamari la tigaie sunt:

  • cateva tuburi de calamari
  • o lamaie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • patrunjel proaspat

 

 

Primul pas este sa spalam si sa curatam foarte bine tuburile de calamari. Dupa ce ne-am asigurat ca au fost curatate cum trebuie, le punem pe un prosop de hartie pentru a le usca.

 

 

Separat, pregatim sosul pe care il vom servi alaturi de calamari. Intr-un vas amestecam zeama de la lamaie, uleiul de masline, usturoiul taiat felii subtiri si cateva frunze tocate de patrunjel.

 

 

Incingem tigaia in care vom prepara inelele de calamari, le asezam in tigaie si le lasam pana ce astea prin o crusta aramie, nu prea arse. Acestea trebuie sa fie putin rumenite, pentru a fi siguri ca sunt patrunse, insa daca le lasam prea mult vor prinde gust de ars.

 

 

Le scoatem pe o farfurie, le lasam putin sa se raceasca si le putem servi alaturi de sosul preparat mai devreme, o salata verde sau o garnitura de orez. O masa rapida, totul a fost gata in 10-15 minute, sanatoasa, fara multe ingrediente si multa munca.

 

Pofta buna!

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *