Noodles cu vita si urechi de lemn
Recent am descoperit ca mancarea chinezeasca nu e chiar asa greu de pregatit. De multe ori imi e pofta de noodles si nu stiam cum sa il pregatesc astefel incat sa nu se lipeasca, insa am descoperit secretul. Sunteti curiosi sa il aflati si voi?
O reteta rapida, cum altfel? In 20 de minute sunt sigura ca veti reusi sa serviti familia cu acest preparat delicios.
Ingredientele necesare pentru nodless cu vita si urechi de lemn sunt urmatoarele:
- 300g vita taiata fasii subtiri (vita se taie foarte usor daca este putin inghetata)
- 2 morcovi mici (taiati fasii subtiri)
- jumatate de ardei gras (eu am avut verde, dar puteti folosi orice culoare aveti in casa)
- 8-10 urechi de lemn (se pun in apa cu o ora inainte pentru a se hidrata)
- sos de soia
Primul secret: aveti nevoie de carne de vita cat mai curata, fara grasime si mai ales frageda.
Al doile secret este despre noodles: acesta nu se fierbe in apa, la fel cum facem cu pastele. Intr-o cratita dam apa in clocot, stingem focul, apoi adaugam cat noodles dorim. Punem un capac peste cratita si o lasam asa pana este gata si amestecul de carne cu legume.
Primul pas, calim carnea de vita in tigaie, fara ulei sau sos. Cand este rumenita, adaugam cateva linguri de sos de soia.
Al doilea pas, adaugam, pe rand: morcovul, ardeiul si urechile de lemn. Le mai lasam pe foc 3-4 minute si putem indeparta cratita de pe foc. Legumele nu trebuie sa fie fierte, ele trebuie sa rontaie atunci cand le mancam.
Scurgem noodlesul de apa, il punem in farfurii, apoi adaugam amestecul de carne si masa este gata pentru a fi sevita.
Simplu, rapid, gustos, sanatos. Puteti adauga orice fel de legume aveti in casa sau va plac, important este sa nu le fieberti pana ce acestea ajung sa fie moi. Acesta este un alt secret al mancarii chinezesti.
Pofta buna!