Tentacule de caracatita la tigaie

Tentacule de caracatita la tigaie

Cred ca deja v-ati dat seama ca fructele de mare se numara printre favoritele mele. Imi place sa le consum sub orice forma, fie la gratar sau trase la tigaie. Pentru siguranta unui preparat senzzational, trebuie sa va asigurati ca acestea sunt proaspete.

In acest articol va voi prezenta o reteta super rapida si extraordinar de gustoasa, dar mai ales apreciata de toata lumea: tentacule de caracatita trase la tigaie, cu putin ulei, zeama de lamaie si usturoi. Cam asta este toata lista de ingrediente, dar va detaliez mai jos.

 

 

Ingredientele necesare pentru caracatita la tigaie sunt:

  • tentacule de caracatita proaspete, dar prefierte
  • o lamaie
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • 50ml ulei

 

 

Primul pas este sa punem in cratita uleiul la incalzit, insa nu pe foc puternic, pentru a nu il arde. Cand este suficient de incins, adaugam tentaculele de caracatita si le lasam la foc mediu. Pentru a nu le arde pe o parte, le intoarcem la 2-3 minute de pe o parte pe alta.

 

 

Adaugam zeama de la lamaie, usturoiul si un praf de sare, lasand in continuare cratita pe foc. Eu am lasat tentaculele aproximativ 15 minute pentru a fi sigura ca sunt patrunse foarte bine.

In acest timp am pregatit o salata verde simpla, peste care am adaugat un praf de sare, putin ulei de masline si zeama de la jumatate de lamaie. Un preparat simplu, rapid, delicios, care poate fi servit cu usurinta chiar si la cina.

 

 

Pofta buna!

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *