Salata de rosii cu avocado, ceapa rosie si branza
A venit in sfarsit sezonul cald si in general cautam sa mancam cat mai usor. In piata au inceput sa apara legume autohtone, aromate si gustoase. In tot acest context de cald, gusturi si arome, va aduc in atentie o salata delicioasa.
Eu cand am pregatit-o nu gaseam rosii gustoase si zemoase in piata, asa ca am ales varianta rosiilor cherry. Insa, cu cat rosiile sunt mai dulci, aromate si zemoase, cu atat salata va avea un impact si mai mare.
Este o salata pe care o puteti aseza langa o friptura, la pranz sau la cina sau o puteti servi ca atare, alaturi de o felie de paine prajita.
Ingredientele necesare pentru delicioasa salata de rosii cu avocado, ceapa rosie si branza sunt urmatoarele:
- cateva rosii (depinde cati veti fi la masa)
- o ceapa rosie (sau verde, dupa gusturi)
- un avocado
- branza putin sarata
- zeama de la jumatate de lamaie
- ulei de masline
In primul rand, spalam rosiile, le taiem bucati mai mari si le asezam in castron. Al doilea pas, ne ocupam de avocado: ii scoatem samburele si il taiem, de asemenea, bucati maricele.
Al treilea pas este ceapa pe care o vom curata si apoi o taiem si pe ea si o adaugam in salata. Eu am ales ceapa rosie pentru ca nu am gasit verde. Folosind ceapa verde, ii veti da o aroma proaspata de primavara.
La final, am taiat branza cubulete si am adaugat-o peste legumele deja taiate. Am adaugat sare (dupa gust), putin ulei de masline si am stors zeama de la jumatate de lamaie.
Am amestecat bine salata si am mai lasat-o la frigider circa 20-30 de minute. De ce am procedat asa? Legumele isi vor lasa gustul si zeama in timp si se vor amesteca gusturile si aromele lor mult mai bine.