Sturion la cuptor cu sos de portocala si lamaie

Sturion la cuptor cu sos de portocala si lamaie

 

Sturionul face parte din marea familie Acipenseridae, o familie de pesti marini de talie mare. Caracteristica definitorie a acestei specii de peste este ca scheletul lor este cartilaginos-osos.

O alta caracteristica menita sa ii diferentieze fata de alti pesti este ca au corpul fara solzi: ei au pe corp cinci siruri de discuri osoase, orientate longitudinal. Acesti pesti sunt foarte apreciati atat pentru carnea lor delicioasa, cat si pentru icrele negre pe care le produc.

Va propun o reteta simpla ca deobicei, de sturion la cuptor pe care il vom aromatiza cu un sos de portocala si lamaie.

Pentru aceasta reteta am folosit 2 bucati de sturion, pe care le-am spalat si le-am pus in tava pe care o voi baga la final in cuptor.

 

image2

 

Ingredientele necesare pentru sturionul la cuptor sunt:

  • o portocala
  • o lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4-5 linguri de vin alb
  • 4-5 linguri de apa plata
  • sare
  • piper
  • condimente: marar, patrunjel, rozmarin, coriandru, oregano

 

image1

 

Am amestecat intr-un vas sucul de la portocala cu cel de la lamaie, am adaugat uleiul de masline, vinul si apa. Dupa ce s-au integrat complet toate ingredientele, am adaugat cate putin din fiecare condiment.

Punem acest sos peste peste si il bagam la cuptor, la o temperatura de 160-170 de grade. Este bine sa il verificam din cand in cand pentru a-l mai unge cu sosul din tava ca sa nu se usuce prea tare pe deasupra.

 

          image3

                             image4

 

Il lasam la cuptor aproximativ o ora, dupa aceea il scoatem si il aranjam pe farfurie pentru a fi servit la masa. Eu am ales sa il combin cu legume fierte, dar il mai puteti asezona si cu legume la gratar sau orez fiert.

 

POFTA BUNA!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *