Somon pe pat de ceapa

Somon pe pat de ceapa

 

Carnea de peste este cu siguranta cea mai sanatoasa, fiind o sursa excelenta de proteina, dar este┬ási bogata in acizi grasi – Omega3. Carnea de pste are un numar redus de calorii, de aceea este recomandat sa fie mancat oricand pe parcursul unei zile, dar totusi aduce un aport foarte mare de vitamine si grasimi sanatoase.

Eu iubesc carnea de peste, indiferent sub ce forma este ea gatita, insa pentru masa de astazi va propun sa incercati o reteta extraordinar de simpla de somon la cuptor pe pat de ceapa.

Ingredientele necesare pentru somonul pe pat de ceapa sunt:

  • somon (cate bucati vreti sa preparati)
  • 2-3 cepe
  • lamaie
  • verdeturi
  • 1-2 rosii
  • 2-3 catei de usturoi

Curatam ceapa, o taiem rondele si o asezam in tava pe care o vom introduce la cuptor, astfel incat aceasta sa formeze un pat mai gros, pe care vom pune somonul dupa ce l-am spalat bine.

 

IMG_4462

 

Il dam cu sare, oregano, busuioc, marar si alte condimente pe care le mai dorim noi. Pe desupra pestelui stoarcem o lamaie si mai punem cateva felii pe acesta. Rosiile le spalam si le taiem in 4, urmand sa le punem in tava pe langa peste, cat ne permite spatiul ramas.

Curatam si usturoiul, il taiem feliute subtiri si il punem pe peste. Gata, tava este pregatita sa fie introdusa la cuptor.

Timpul de coacere este de 40-50 de minute,depinde de cat de puternic este focul. Daca in acest timp vi se pare ca ceapa incepe sa se usuce, puteti adauga cate putina apa pentru ca aceasta sa nu se arda.

Ca si garnitura, eu am ales sa fierb cativa cartofi si morcovi, peste care am pus cateva feliute de unt si putina zeama de lamiae cat timp au fost fierbinti.

 

IMG_4465

 

POFTA BUNA!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *