Pastrav somonat in sos de lamaie

Pastrav somonat in sos de lamaie

 

Dupa cum am mai spus si in alte post-uri, pestele este preferatul meu asa ca o sa va tot prezint retete diverse de cum puteti gati foarte usor acest tip de carne.

Pentru astazi va propun un peste foarte gustos, sanatos si usor, nu lafel de gras ca si somonul. Va propun sa incercati pastravul somonat. Eu am ales sa il gatesc la cuptor, intr-un vas de lut pe care l-am lasat la inmuiat aproximativ o ora inainte sa pregatesc mancarea.

Pregatirea pestelui dureaza doar cateva minute: spalati pestele bine de tot, atat prin exterior, cat si prin interior, asezati-l in tava si acum urmeaza sa preparam sosul.

Pentru acesta avem nevoie de zeama de la o lamaie, 2 linguri de ulei de masline si 5-6 linguri de apa. Amestecam cele 3 lichide, adaugam sare, cimbru, oregano si putin tarhon. Turnam sosul peste peste si il bagam la cuptor. Il verificam din cand in cand pentru a nu se usca prea tare: daca vedem ca incepe sa prinda crusta, putem lua cu o lingura sos din tava si  sa il turnam pe peste. Masa va fi gata in 60-70 de minute dupa ce am bagat tava in cuptor.

 

IMG_5144

 

Eu am alaturat acestui preparat cartofi natur, cu putin unt si sare si ca bautura, un vin demi-sec alb.

 

POFTA BUNA!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *