Crap la cuptor

Crap la cuptor

 

Pentru ca sunt o mare fana a pestelui, gatit sub orice forma, va recomandat din nou o reteta extraordinar de simpla, dar foarte consistenta si bogata in grasimi extraordinar de sanatoase si necesare organismului.

Ingredientele necesare pentru crapul la cuptor sunt:

  • o bucata de crap (depinde cate persoane sunteti la masa)
  • ulei de masline
  • condimente pentru sos: marar, oregano, patrunjel, maghiran dulce, rozmarin, sare, piper
  • lamaie

 

IMG_4483

 

Spalam bine pestele si il asezam in tava care urmeaza sa o bagam in cuptor. Intre timp pregatim sosul: 3-4 linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie, condimentele pe care le avem la indemana, sare si piper. Amestecam bine sosul pana ce toate ierburile aromatice sunt integrate complet. Turnam sosul peste carnea de peste si introducem tava la cuptor la temperatura potrivita.

 

IMG_4484                                                     IMG_4485

 

Lasam pestele la cuptor aproximativ 45-50 de minute, timp in care il verificam constant pentru a ne asigura ca nu a ramas fara sos si sa nu se usuce. Daca ni se pare ca este prea uscat, putem adauga putina apa pe parcurs.

Ca si garnitura, puteti sa pregatiti cartofi natur sau legume fierte sau pe gratar.

Dupa ce il scoateti din cuptor, taiati portiile in dimensiunile dorite si puteti sa serviti masa!

 

POFTA BUNA!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *