Spaghetti cu sos alb si ciuperci

Spaghetti cu sos alb si ciuperci

 

Din doar cateva ingrediente puteti face o masa deosebita la care sa serviti o portie delicioasa de spaghetti cu sos alb, ciuperci si pastrama de curcan.

 

Ingredientele necesare pentru spaghetti cu sos alb si ciuperci sunt:

  • un pachet de spaghetti nr. 3
  • 500 ml smanatana
  • o cutie de ciuperci
  • 300g sunca curcan taiata subtire
  • 2-3 catei de usturoi
  • parmesan

 

IMG_5056

 

Prima data este nevoie sa punem pastele la fiert intr-o cratita mare in care sa aibe suficient loc sa dea in clocot. Cat timp fierb pastele, ne putem ocupa linistiti de sos.

Intr-o tigaie incinsa punem sunca de curcan putin la calit, adaugam si usturoiul taiat felii si amestecam incontinuu pana cand acestea se rumenesc putin. Adaugam smantana treptat, cu o lingura, si continuam sa amestecam pana ce toata smanatana s-a incorporat cu sunca si usturoiul. Lasam putin acest sos pe foc dupa care adaugam si parmesanul, timp in care continuam sa amestecam. Cand observam ca acest sos incepe sa se ingroase, putem opri focul.

 

IMG_5061

 

Cand sunt si pastele gata, le scurgem de apa si pregatim portiile care vor fi servite. Punem pe o farfurie spaghette cat consideram ca e necesar, dupa care cu o lingura punem sosul deasupra acestora. Dupa gust, putem presara putin oregano sau busuioc deasupra si mai putem adauga parmesan daca dorim sa simtim gustul acestuia mai intens.

 

IMG_5063

 

POFTA BUNA!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *