Mazare cu pui

Mazare cu pui

 

Mazarea ocupa un loc in topul meu de preferinte culinare si pe langa faptul ca este delicioasa si foarte sanatoasa, este si extraordinar de usor de gatit. Ce avem de facut? Punem totul intr-o cratita si asteptam sa fie gata đŸ™‚

Ingredientele necesare pentru mazare cu pui sunt:

  • o punga de mazare congelata (eu am folosit de 1kg)
  • 600-700g pui (sau porc, depinde de preferinte)
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • marar
  • sos de tomate

Incingem o cratita, adaugam o lingura de ulei de masline si prajim la foc iute puiul. Taiem ceapa, o calim alaturi de pui si adaugam o cana mare de apa. Adaugam morcovul taiat feliute subtiri – apa trebuie sa acopere amestecul de ceapa cu morcovi si pui. Lasam pe foc pana incep sa fiarba.

Adaugam mazarea congelata (pe care nu o decongelam inainte) si punem apa aproape cat sa o acopere pe toata. O lasam o jumatate de ora sa fiarba, timp in care amestecam din cand in cand in ea. Dupa acest timp, adaugam pasta de tomate, dupa gust. O lasam sa fiarba pana cand mazarea devine moale.

Cand mazarea a fiert, inainte de a lua-o de pe aragaz, adaugam mararul taiat fin si amestecam.

 

IMG_4322

 

POFTA BUNA!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *