Cartofi cu pui si ciuperci la cuptor

Cartofi cu pui si ciuperci la cuptor

 

Un pranz consistent, usor de preparat si foarte sanatos: pui cu cartofi, ceapa si ciuperci la cuptor.

Ingredientele necesare pentru reteta de cartofi cu pui si ciuperci la cuptor sunt:

      • 400g pui
      • 400g cartofi
      • 200g ciuperci crude (sau o cutie mare de ciuperci taiate)
      • 2 cepe (albe sau rosii)
      • oregano, rozmarin,busuioc, cimbru (se poate face un mixt din toate acestea)
      • 2 catei de usturoi
      • suc de rosii

Prima data trebuie sa curatam cartofii de coaja si sa ii taiem in cubulete de dimensiune medie. Ii punem intr-un vas de lut sau o alta tava si ii dam cu un praf de sare si piper, dupa aceea adaugam ceapa feliata.

 

cartofi 1

 

Puiul taiat si el tot in bucati mici, il adaugam peste patul facut din cartofi si ceapa. Il dam cu praf de sare si adaugam putin din mixtul facut din oregano, rozmarin,busuioc si cimbru.

 

cartofi 2

 

Ciupercile le spalam, le feliem si le adaugam la sfarsit peste pui. Si peste acestea adaugam putina sare si putin mixt aromat.

 

cartofi 3

 

Dupa ce am terminat de aranjat toate ingredientele, amestecam separat sucul de rosii cu o cana de apa si cu usturoiul taiat in bucati cat mai mici. Amestecul il turnam in vas/tava si o acoperim cu un capac de lut sau cu folie de aluminiu. Le bagam la cuptor la foc mediu si le lasam 1h – 1h 15min. Se poate servi alaturi de o salata de muraturi.
Pentru o masa si mai savuroasa, adaugati un pahar de vin rosu la masa.

 

POFTA BUNA!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *