Gogosari pentru la iarna
V-am spus cum puteti pune castraveti in otet pentru la iarna, dar ce ar fi sa incercam si o alta reteta? Eu am folosit aceasta reteta pentru gogosari, insa o puteti folosi si pentru castraveti. Dupa cum v-am obisnuit, este o reteta care ne ocupa foarte putin timp, nu necesita un efort prea mare de pregatire, dar gustul pe care ii vor avea acesti gogosari (sau castraveti) la iarna va fi apreciat de toata lumea!
Lista ingredientelor necesare pentru gogosari in otet pentru iarna este urmatoarea:
- borcane
- 5kg gogosari
- 1 litru otet
- sare
- zahar
- piper boabe
- mustar boabe
- foi de dafin
- hrean
Prima si prima data trebuie sa spalam borcanele si sa le punem in cuptorul incins pentru a le sterliza. Dupa accea, spalam gogosarii, ii taiem si ii curatam de seminte.
In timpul acesta, pregatim compozitia pe care o vom turna peste gogosari: la 5l de apa, adaugam 1l de otet, 5 linguri de zahar si 10 linguri de sare. Pana cand incepe sa fiarba, noi punem gogosarii in borcane peste care adaugam boabele de mustar, cele de piper, foile de dafin si hreanul taiat felii subtiri. Cand apa cu otetul au inceput sa fiarba, o turnam peste gogosari pana cand aceasta ii acopera in intregime.
Punem capacele la borcane, ne asiguram ca le-am strans foarte bine si le lasam sa se raceasca pana a 2a zi. Cand s-au racit complet, le depozitam intr-un loc unde nu e foarte cald.