Gogosari in otet fara fierbere
A venit timpul sa pregatim borcanele cu bunatati pentru iarna. Am ales sa pregatesc 2 tipuri de retete cu gogosari pentru iarna: una fara fierbere, alta care necesita fierberea gogosarilor. Reteta pentru Gogosari in otet cu fierbere o puteti accesa aici.
In acest articol, va voi prezenta reteta de gogosari in otet fara fierbere, una foarte simpla si rapida. Primul pas, poate chiar si cel mai important, este alegerea gogosarilor. Acestia trebuie sa fie cat mai proaspeti, tari, fara leziuni.
Ingredientele necesare pentru gogosarii in otet fara fierbere sunt:
- 3kg gogosari
- 350ml otet alb de 9 grade
- 250gr zahar tos
- 90g sare neiodata
- boabe de piper
- foi de dafin
- boabe de mustar
- 2 bucati hrean
Pasul urmator reprezinta pregatirea acestora, si anume: spalarea lor foarte bine, taierea in felii subtiri si curatarea tuturor semintelor din interior. Cu siguranta nu veti dori sa gasiti seminte atunci cand pregatiti o masa delicioasa asezonata cu acesti deliciosi gogosari.
Pregatiti apoi baitul in care veti tine gogosarii o noapte. Amestecati otetul cu zaharul si sarea, amestecand pana ce ambele se dizolva complet in otet. Puneti apoi gogosarii in acest amestec, ii acoperiti cu un prosop si ii lasati la temperatura camerei pana a 2a zi (aproximativ 12 ore). Chiar daca amestecul de otet nu acopera gogosarii, veti vedea pana a 2a zi cata zeama vor lasa acestia.
Dupa ce trec cele 12 ore, puneti gogosarii in borcanele spalate, sterilizate si racite. Printre ei, adaugati in fiecare borcan boabe de piper, mustar, 2-3 foi de dafin si cateva fasii de hrean. Hreanul, din cauza iutelii, va pastra gogosarii tari pana la primavara.
Turnati peste acestia zeama obtinuta din otet si ce au lasat gogosarii peste noapte. Daca nu este suficienta pentru a umple borcanele integral (gogosarii trebuie sa fie acopeeriti complet de zeama), puteti completa cu otet alb de 9 grade, rece.
Inchideti borcanele foarte bine, asigurandu-va ca sunt inchise capacele ermetic, pentru a nu intra aer pe parcursul depozitarii.
Indicat este ca borcanele sa fie depozitate intr-un loc ferit de lumina, racoros, sau chiar in frigider, daca aveti loc. Gogosarii vor fi gata de servire in aproximativ 7-8 saptamani.
Pofta buna!