Gogosari in otet cu fierbere
Dupa cum va spuneam si anterior, in articolul Gogosari in otet fara fierbere, anul acesta am pregatit 2 retete diferite de gogosari. Va invit sa le incercati pe amandoua, apoi sa decideti voi care va place mai mult, care este pe gustul vostru.
Ingredientele necesare pentru gogosarii in otet cu fierbere sunt:
- 2kg gogosari
- 350ml otet alb de 9 grade
- 1000ml apa
- 30g sare neiodata
- 180gr zahar tos
- 2 radacini hrean
- foi de dafin
- boabe de piper
- boabe de mustar
Primul pas, ocupati-va de gogosari. Acestia trebuie sa fie spalati foarte bine, taiati fasii de latime medie, apoi curatate cu atentie toate semintele din interiorul lor.
Intr-o oala suficient de incapatoare, puteti pregati amestecul de otet, apa, sare si zahar. Amestecati continuu pana ce toate ingredientele se dizolva integral, apoi lasati continutul sa dea in clocot.
Adaugati cu o spatula gogosarii pe rand in oala, avand grija ca acestia sa fie acoperiti integral de amestec. Puteti repeta procedeul de 2-3 ori, nu este necesar sa ii puneti pe toti odata. Lasati gogosari sa fiarba aproximativ 4 minute, apoi ii puteti scoate intr-un castron ca sa se raceasca putin.
Cand terminati de innabusit toti gogosarii, ii puteti aseza in borcanele spalate si sterilizare anterior. Printre ei, adaugati boabe de mustar si piper, frunze de dafin si cateva fasii de hrean.
Turnati in borcane apoi continutul in care ati innabunit gogosarii, pana ce acestia sunt acoperiti integral. Daca amestecul nu este suficient, puteti completa cu otet alb de 9 grade. Capsati apoi borcanele si asigurati-va ca sunt inchise ermetic. Depozitati-le intr-un loc racoros si savurati-le cu placere alaturi de friptura voastra preferata.
Pofta buna!