Ardei iuti in otet pentru iarna
O vorba veche spune ca “toamna se numara bobocii”, dar se pregatesc si borcanele cu bunatati pentru iarna. Toamna nu este deloc sezonul meu preferat, renuntam la hainele subtiri in detrimentul celor groase, insa pregatirile pentru iarna imi dau putin entuzism.
Eu sunt o amatoare a lucrurilor picante, asa ca pregatirea pentru iarna nu putea sa inceapa fara clasici ardei iuti in otet. Este o reteta simpla, dupa cum deja v-am obisnuit, care nu necesita fierbere. Ardeii iuti in otet se pun foarte usor, cu doar cateva ingrediente si rezista cu brio peste iarna.
Ingredientele necesare pentru ardeii iuti in otet sunt:
- 1kg ardei iuti
- 1l otet albĀ
- o lingurita sare neiodata per borcan
- o lingurita zahar per borcan
Primul pas, spalati foarte bine ardeii iuti si taiati-le codita cat mai scurt pentru a nu ocupa mult loc in borcan si pentru a avea un aspect mai placut. Apoi, ii puteti lasa la uscat pe un prosop absorbant pana pregatiti borcanele in care ii veti pune.
Borcanele trebuie sa fie spalate foarte bine inainte de folosire si sterilizate in cuptor. Dupa ce s-au racit, puteti pune ardeii iuti, aranjati cat mai frumos. Eu am ales ardei iuti colorati, insa am pus si cativa ardei iuti bulgaresti, in cazul in care doreste cineva la masa ceva mai putin iute.
Dupa ce aranjati ardeii in borcane, puneti in fiecare borcan o lingurita de sare neiodata si una de zahar. Completati apoi cu otet pana ce ardeii sunt acoperiti complet. Puneti capacele si asigurati-va ca sunt stranse foarte bine. Agitati apoi borcanele pentru a ajuta ca sarea si zaharul sa se dizolve mai usor.
Depozitati borcanele intr-un loc racoros, iar dupa 7-8 saptamani puteti adauga acesti ardei deliciosi langa ciorba preferata.