Ardei iuti cu ceapa in otet

Ardei iuti cu ceapa in otet

 

Combinatia de ardei iuti cu ceapa in otet este perfecta atat pentru condimentarea ciorbelor, ci si a sosurilor, salatelor sau a fripturilor. Este foarte usor de facut, dar efectul si gustul sunt spectaculoase.

Ingredientele necesare sunt:

  • ardei iute (cantitatea nu este fixa, depinde cat doriti de multi sa faceti)
  • ceapa alba
  • otet alb din vin
  • sare

Curatam ceapa si o taiem marunt, exact ca in imagine. Lafel ca si la ardei, nu exista o cantitate fixa pe care sa o folosim.

 

IMG_3318

 

Ardeii ii taiem pe lung, dam o parte din seminte la o parte si ii taiem feliute subtiri. Pentru un colorit mai frumos in borcan, indicat este sa taiem si cativa ardei rosii printre cei verzi.

 

IMG_3316

Amestecam ceapa cu ardeii intr-un vas mai mare. Pentru aroma, am taiat cateva codite de telina pe care le-am pus in acelasi vas cu ardeii si ceapa.

 

IMG_3321

 

Amestecul il punem in borcane si adaugam cate o lingura de sare. Dupa aceea adaugam oteltul peste ardei pana ii acopera integral, le punem capacele si le strangem cat mai bine.

 

IMG_3326

 

Asezam borcanele intr-un loc racoros, iar la iarna vom avea cel mai gustos amestec picant.

 

POFTA BUNA!

 



1 thought on “Ardei iuti cu ceapa in otet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *