Ardei iuti cu ceapa in otet
Combinatia de ardei iuti cu ceapa in otet este perfecta atat pentru condimentarea ciorbelor, ci si a sosurilor, salatelor sau a fripturilor. Este foarte usor de facut, dar efectul si gustul sunt spectaculoase.
Ingredientele necesare sunt:
- ardei iute (cantitatea nu este fixa, depinde cat doriti de multi sa faceti)
- ceapa alba
- otet alb din vin
- sare
Curatam ceapa si o taiem marunt, exact ca in imagine. Lafel ca si la ardei, nu exista o cantitate fixa pe care sa o folosim.
Ardeii ii taiem pe lung, dam o parte din seminte la o parte si ii taiem feliute subtiri. Pentru un colorit mai frumos in borcan, indicat este sa taiem si cativa ardei rosii printre cei verzi.
Amestecam ceapa cu ardeii intr-un vas mai mare. Pentru aroma, am taiat cateva codite de telina pe care le-am pus in acelasi vas cu ardeii si ceapa.
Amestecul il punem in borcane si adaugam cate o lingura de sare. Dupa aceea adaugam oteltul peste ardei pana ii acopera integral, le punem capacele si le strangem cat mai bine.
Asezam borcanele intr-un loc racoros, iar la iarna vom avea cel mai gustos amestec picant.
POFTA BUNA!
Nu se baga in cuptor 30min pt a se vida interiorul borcanului ?