Omleta cu patrunjel, ceapa verde, cascaval si bacon la cuptor
De cand este Cezar in viata noastra, micul dejun nu mai dureaza o ora, nu mai avem timp sa lenevim pa canapea si sa bem o cafea in liniste dupa aceea. Totul trebuie sa se intample cat mai repede pentru a profita de prima parte a zilei pana la somnicul lui de pranz.
Asadar, micul dejun trebuie sa fie foarte repede preparat, de preferat in acelasi timp cu cel al bebelusului. Asa ca acum caut sa fac retete cat mai simple, sa pot face cat mai multe in acelasi timp: pentru noi, pentru el, cafeaua si eventual si geanta pentru iesit afara.
Pentru ca acum este sezonul legumelor proaspete si gustoase, in weekend am preparat reteta mea favorita de omleta. Simpla, rapida, gustoasa, cu aroma de ceapa verde si patrunjel.
Ingredientele pe care le-am folosit pentru aceasta reteta aromata sunt:
- 3 oua
- putin lapte
- patrunjel
- ceapa verde
- cascaval
- bacon
Pentru inceput, pregatiti cuptorul pentru a rumeni baconul. Porniti-l la temperatura de 180 de grade si pregatiti baconul intr-o tava. Pentru a scapa de grija curatarii tavii, folositi o hartie de copt pe care asezati feliile de bacon. Cand cuptorul este incins, introduceti tava la cuptor si o lasati aproximativ 10 minute.
Al doilea pas, este sa va ocupati de omleta. Intr-un bol amestecati ouale, cu putina sare si cu putin lapte. La final adaugati si patrunjelul taiat subtire. Puneti compozitia intr-o tigaie antiaderenta si amestecati constant.
Cand ouale sunt aproape facute, adaugati ceapa verde taiata subtire, apoi puneti cateva felii de cascaval, astfel incat sa acopere in totalitate omleta. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati-o asa pana ce cascavalul este complet topit.
Atat ouale, cat si baconul, ar trebui sa fie gata in acelasi timp, perfect pentru a fi servite impreuna, calde. Aranjati-le pe farfurie, adaugati legumele preferate si incepeti o zi minunata de weekend. Sunt sigura ca veti avea o zi cu multa energie de la acest mic dejun copios.
POFTA BUNA!