Reteta tzatziki

Reteta tzatziki

 

Putem declara cu siguranta cel mai bun si cel mai rapid sos pe care il putem face, care merge asociat cu aproape orice fel de mancare, dar care poate fi consumat si pe o felie de paine prajita si pe care picuram putin ulei de masline si presaram cateva frunzulite de busuioc sau oregano.

 

Ingredientele necesare pentru tzatziki sunt urmatoarele:

  • un catravete fabio mare sau 3-4 castraveti mici
  • 200g iaurt grecesc
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • oregano
  • busuioc
  • masline

Incepem prin a spala si a da pa razatoare castrevetele, pe care trebuie sa il scurgem foarte bine de zeama pe care o lasa pentru a nu dilua foarte mult iaurtul si sa nu iasa foarte moale sosul.

 

castravete pentru tzatziki

 

Dupa ce scurgem castravetii foarte bine, ii punem intr-un vas si adaugam si iaurtul peste acestia. Separat, taiem foarte fin usturoiul pe care il punem si pe acesta peste iaurt.

 

usturoi pentru tzatziki

 

Adaugam 2-3 linguri de ulei de masline, putina sare, oregano sau busuioc, dupa gust, si putem sa adauga si putin marar taiat deasemenea foarte fin. Amestecam foarte bine pana integram toate componentele, il punem intr-un castron si il ornam cu cateva fire de oregano si cateva masline.

Il dam la frigider ca sa se raceasca si il vom savura fie simplu, intins pe paine prajita, fie alaturi de o salata, o friptura sau legume la gratar.

 

POFTA BUNA!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *