Piure de morcov, cartof dulce, spanac si curcan

Piure de morcov, cartof dulce, spanac si curcan

 

Dupa cum spuneam intr-un articol anterior, si anume in Piure de cartof dulce cu spanac si vita, spanacul este esential in alimentatia bebelusilor. Acesta are un aport foarte mare de vitamine si numeroase alte beneficii asupra organismului.

Pentru a fi mai usor acceptat de cei mici, este important ca spanacul sa fie asociat cu alte legume, cum ar fi morcovul, cartoful dulce sau chiar branza. Puteti incerca diferite combinatii, pana o gasiti pe cea favorita de catre copilul vostru.

 

Ingredientele necesare pentru piureul de morcov, cartof dulce, spanac si curcan sunt:

 

 

Probabil veti spune ca portia este foarte mare, insa am ales sa pregatesc aceasta combinatie pentru 2 zile.

Primul pas, spalati foarte bine carnea de curcan, taiati-o cubulete mai mici si puneti-o la fiert. Intre timp, va puteti ocupa de legume.

Al doilea pas, curatati morcovii si cartoful dulce si apoi taiati-i bastonase sau cuburi, cum va este mai usor. Cand aceste 2 legume sunt pregatite, le puteti pune la fiert intr-o oala suficient de incapatoare.

Lasati legumele sa fiarba si cand acestea sunt aproape fierte, adaugati si spanacul. Spanacul congelat fiind deja fiert, mai are nevoie de doar 6-8 minute de fierbere pentru a fi gata. De asemenea, acesta nu necesita decongelare inainte de a fi gatit.

Cand carnea si legumele sunt fierte, scurgeti apa in care au fiert legumele si puneti-le in vasul de la blender. Mixati legumele pana obtineti crema pe care o accepta bebelusul vostru. La final, adaugati in blender si carnea de curcan si mixati pana ce aceasta este tocata complet.

Rasturnati continutul intr-un castron pentru bebelus, verificati temperatura sa nu fie prea ridicata, apoi puteti servi pranzul bebelusului vostru. Daca vi se pare ca este prea lichida, puteti adauga putin miez de paine sau biscuiti crackers sfaramati.

 

 

Pofta buna!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *