Piure de gutuie cu mar si scortisoara la cuptor

Piure de gutuie cu mar si scortisoara la cuptor

 

Gutuia este un fruct foarte aromat, gustos, dar mai ales hranitor. Gutuia este o sursa excelenta de vitamine si minerale, calciu, fier, potasiu, magneziu. Pe langa acestea, este si o sursa excelenta de fibre alimentare si antioxidanti.

Conform medicilor, puteti oferi gutuie bebelusului vostru inca de la varsta de 6 luni, important este ca aceasta sa fie coapta sau fiarta (poti consulta lista fructelor admise de la 6 luni in articolul Alimentele bebelusului la varsta de 6-7 luni). Din cauza miezului foarte dur, exista riscul ca bebelusul sa se inece cu ea daca o oferiti proaspata.

O masa gustoasa de seara pe care am preparat-o pentru bebelusul meu a fost cea de gutuie si mere coapte, cu un pic de scortisoara si unt.

Cantitatile de fruct pe care le puneti la o masa variaza de la bebe la bebe, voi stiti cel mai bine cat mananca la o masa bebelusul vostru.

 

Ingredientele pe care le-am folosit pentru aceasta gustare sunt:

  • 1 gutuie
  • 1 mar
  • un praf scortisoara
  • un cubulet de unt

 

Primul pas, spalati fructele foarte bine si decojiti-le. Urmatorul pas, le taiati cubulete mici pentru a fi patrunse cat mai usor.

 

 

Al treilea pas este sa le puneti intr-o tava cu putina apa. Apa ajuta fructele sa isi pastreze aroma si textura, sa nu se usuce prea tare. Lasati fructele in cuptorul incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Puteti incerca gutuia cu o furculita sa vedeti daca e patrunsa. Daca aceasta este moale, puteti scoate fructele din cuptor.

 

 

Cand fructele sunt coapte, le puteti presara putina scortisoara pe deasupra pentru mai multa aroma. Daca stiti ca bebelusul vostru nu este incantat de scortisoara, le puteti lasa simple. Scortisoara are nenumarate beneficii asupra sanatatii celui mic: in primul rand, este un bun antioxidant. In al doile rand, este un agent natural antimicrobian, ajutand la mentinerea imunitatii bebelusului. Nu in ultimul rand, aceasta ajuta in lupta impotrivei racelilor si gripelor.

 

 

Ultima parte din prepararea gustarii este sa le mixati, fie cu un blender, fie cu un mixer vertical (intr-o postare viitoare va voi arata blender-ul pe care il folosesc eu si de care sunt foarte incantata). Adaugati un cubulet mic de unt cat sunt calde inca si amestecati pana acesta se topeste complet. Verificati temperatura gustarii inainte de a o servi pentru a nu fi prea fierbinte.

 

 

Daca vi se pare ca este prea lichid continutul, puteti sfarama cativa biscuiti sau puteti adauga putine cereale pentru bebelusi. Biscuitii pe care eu ii aleg in general pentru bebe sunt cei intregi de la Plasmon, tot la ei gasiti si biscuiti granulati, gata pregatiti pentru a fi adaugati in gustare.

 

POFTA BUNA!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *