Piure de cartof dulce cu spanac si vita

Piure de cartof dulce cu spanac si vita

 

Spanacul este o leguma acceptata usor de copii, insa combinata cu alte legume. Puteti combina spanacul cu morcov, cartof dulce, sau chiar cu branza.

Este un aliment pe care este indicat sa il introduceti frecvent in mesele bebelusilor, pentru beneficiile sale multiple. Totusi, este o leguma recomandata dupa varsta de 10 luni (cititi mai multe despre Alimentele bebelusului la varsta de 10-12 luni).

Beneficiile spanacului, dupa cum spuneam, sunt numeroase: este o sursa importanta de fier, calciu si magneziu. Contine de asemenea numeroase minerale esentiale in dezvoltarea armonioasa a oaselor, este bogat in potasiu, ajuta la dezvoltarea creierului. Contine foarte multe vitamine esentiale in dezvoltarea bebelusilor: vitamina A, B6, B9, C, E, K.

Spanacul ajuta digestia, acesta fiind un laxativ natural. Multi bebelusi se confrunta cu perioade de constipatie la inceputul diversificarii, spanacul ajutand la mentinerea unui sistem digestiv sanatos, fiind foarte bogat in fibre.

Va propun de aceasta data o reteta simpla, care introduce incet spanacul in alimentatia copilasului pentru a observa reactia acestuia.

 

Ingredientele necesare pentru piureul de cartof dulce cu spanac si vita sunt:
  • un cartof dulce
  • 4 rondele de spanac congelat (am folosit Spanac tocat portionat de la Edenia)
  • 2 bucatele de carne de vita fiarta

 

 

Primul pas, care dureaza si cel mai mult, este sa fierbeti foarte bine carnea de vita. Pentru acest pranz, aveti nevoie de 2 bucati mici, impreuna sa fie de dimensiunea palmei bebelusului vostru.

Al doilea pas, curatati cartoful dulce de coaja, apoi taiati-l cubulete mici pentru a fierbe cat mai repede.

Puneti intr-un vas suficient de mare cartoful dulce la fiert, iar cand este aproape gata, adaugati si rondelele de spanac. Daca folositi spanac congelat, acesta este deja prefiert, mai are nevoie de doar 6-8 minute de fierbere si nu necesita decongelare inainte.

Cand legumele au fiert, opriti focul si adaugati in zeama fierbinte si carnea, pentru a se incalzi. Lasati sa se raceasca continutul, aproximativ 10 minute, apoi puteti scurge zeama in care au fiert legumele. Puneti legumele in blender si mixati pana obtineti o compozitie omogena.

Rasturnati continutul in vasul in care veti servi masa bebelusului vostru, verificati ca nu cumva sa fie prea fierbinte, apoi puteti sa va bucurati de acest pranz impreuna cu cel mic.

 

 

Pofta buna!

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *