Piure de piersica cu cartof dulce
In continuare gasim piersici dulci, aromate si gustoase in piata, asa ca va propun o noua reteta cu unul dintre fructele vedeta ale verii. De data aceasta am optat pentru o reteta cu fructe fierte deoarece am oferit-o la cina bebelusului. Fructele crude pot provoca gaze si disconfort, asa ca pentru seara am ales sa le fierb. Daca doriti o reteta cu fructe proaspete, puteti incerca Piureul de piersica cu banana.
Revenind la reteta de astazi, aceasta poate fi oferita bebelusilor incepand cu varsta de 6 luni. Lista intreaga de alimente permise de la aceasta varsta o gasiti aici: Alimentele bebelusului la varsta de 6-7 luni.
Pentru inceput, am ales ingredientele necesare:
- 2 piersici
- un cartof dulce
Curatati cartoful dulce de coaja, apoi taiati-l bastonase subtiri. Continuati cu piersicile: spalati-le foarte bine, indepartand tot puful de pe ele. Apoi, le puteti taia in 8 felii subtiri, pentru a fierbe cat mai usor. Puneti atat cartoful, cat si piersicile, intr-o cratita la fiert, cu suficienta apa.
Dupa ce au fiert foarte bine, scoatem fructele si legumele din apa si le lasam sa se raceasca. De la fiert, veti vedea ca puteti desprinde foarte usor coaja piersicilor si o puteti indeparta inainte de a da la blender continutul.
In vasul blender-ului, puneti ingredientele fierte si racite, apoi mixati pana obtineti consistenta pe care o doriti si o accepta bebelusul vostru.
Inainte de a oferi cina sau micul dejun copilului, verificati temperatura preparatului pentru a fi siguri ca nu este fierbinte.