Piure de mazare cu cartof dulce

Piure de mazare cu cartof dulce

 

Dupa cum povesteam intr-un articol anterior, si anume Piure de mazare, cartof, morcov si carne de vita, mazarea este foarte gustoasa, consistenta si sanatoasa in alimentatia bebelusului. Este bine ca aceasta sa se regaseasca frecvent in alimentatia lui sau a ei, insa aveti grija cum o serviti.

Este unul dintre alimentele care este recomandat sa il pasati pana la varste inaintate pentru ca are un risc de inec ridicat. Mazarea este o leguma pe care o puteti asocia in diferite piureuri, cu diferite alte legume.

Unii specialisti afirma ca mazarea trebuie consumata doar asociata cu alte legume, fara carne, altii considera ca nu este niciun pericol daca o asociati cu carne. Depinde de voi, de fiecare mamica, cum considerati ca e mai bine pentru bebelusul vostru.

 

Ingredientele necesare pentru piureul de mazare cu cartof dulce sunt:

 

 

Mazarea pe care am ales-o este deja fiarta, ceea ce reduce timpul de gatire cu mult. Stim foarte bine cat dureaza sa fierbem mazarea cruda, asa ca daca sunteti pe fuga si nu aveti timp la dispozitie, puteti apela cu incredere la cutiutele magice.

Primul pas, spalati si curatati cartoful dulce. Taiati-l apoi bucatele de dimensiune medie pentru a-l patrunde cat mai usor. Puneti-l la fiert intr-o cratita in care sa fiti sigur ca va incapea si mazarea.

Fierbeti cartoful dulce pentru aproximativ 10 minute, dupa aceea puteti adauga si mazarea, scursa de apa din conserva. Mai lasati sa firba impreuna pentru aproximativ 2-3 minute si dupa aceea puteti stinge focul. Strecurati legumele, puneti-le in blender si mixati-le pana obtineti un piure pe gustul bebelusului vostru.

Inainte de a servi pranzul copilasului vostru, asigurati-va ca temperatura mancarii este cea optima, si nu este cumva prea fierbinte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *