Piure de linte rosie cu dovlecel, morcov si carne de vita

Piure de linte rosie cu dovlecel, morcov si carne de vita

 

Stiati ca lintea este pe locul 3 in topul celor mai bogate legume in proteine? Este de inteles de ce este o leguma atat de importanta in alimentatia copiilor, dar si a noastra. Totusi, este o leguma pe care o putem adauga in alimentatia bebelusului dupa varsta de 8 luni (mai multe detalii in Alimentele bebelusului la varsta de 8-10 luni).

Lintea rosie este recomandata in alimentatia celor mici, in detrimentul celei verzi sau maro. Acest lucru se datoreaza faptului ca are un aport mai mic de fibre, ceea ce indica faptul ca baloneaza mai putin.

Lintea rosie este o sursa naturala de acid folic si antioxidanti, contine vitaminele A, C, dar si B1, B2 si B3. Pe langa aceste vitamine, contine si foarte multe minerale, cum ar fi: potasiu, fosfor, magneziu, fier, mangan si zinc.

In concluzie, este o leguma care aduce un aport foarte mare de vitamine si minerale organismului. Indicat este sa o introducem cat mai des in alimentatia celui mic, insa treptat pentru a vedea si acceptarea lui.

 

Ingredientele de care am avut nevoie pentru piureul de linte si legume sunt:
  • 2 linguri linte rosie
  • jumatate dovlecel
  • 1 morcov
  • carne de vita

 

 

Pentru a reduce riscul balonarii, lintea, lafel ca si fasolea, este indicat sa fie tinuta cateva ore in apa inainte de a fi gatita. Acesta ar fi primul pas pe care trebuie sa il faceti. Dimineata puneti lintea la inmuiat in apa, urmand sa o gatiti la pranz.

Al doilea pas, fierbeti carnea de vita foarte bine in acest timp. Carnea de vita fierbe mai greu, asa ca va sugerez sa folositi o oala sub presiune pentru a reduce timpul.

Al treilea pas, curatati dovlecelul si morcovul, apoi ii puteti felia pentru a fierbe mai repede. Cand se apropie ora pranzului, puteti sa va apucati de fierberea legumelor pentru piure.

Lintea are nevoie de aproximativ o ora pentru a fierbe, asa incat puteti pune intai lintea la fiert si in ultimele 20 de minute adaugati dovlecelul si morcovul in aceeasi oala. La final, adaugati si carnea de vita, pentru a se amesteca aromele intre ele.

Cand toate legumele sunt fierte si s-au racit putin, le puteti pune in blender si le mixati pana obtineti consistenta dorita. Verificati ca piureul sa nu fie foarte fierbinte, apoi puteti servi masa celui mic.

 

 

Pofta buna!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *