Piure de cartof dulce, dovlecel, morcov si ou fiert

Piure de cartof dulce, dovlecel, morcov si ou fiert

 

O noua reteta de pranz delicios pentru bebelusii vostri, un piure gustos, sanatos si bogat in vitamine. Va prezint astazi reteta de piure de cartof dulce, dovlecel, morcov si ou fiert.

Pentru ca aceasta reteta sa va iasa foarte gustoasa, aveti nevoie de legume cat mai proaspete si aromate. Suntem in perioada anului cand gasim in piata toate legumele pe care le dorim. Putem, deci, sa combinam gusturi si arome diferite la fiecare masa.

Eu am pregatit aceasta reteta dupa varsta de 1 an, de aceea am pus oul intreg. Voi puteti insa sa adaptati reteta pentru varsta bebelusului vostru si sa adaugati doar galbenusul. Toate legumele folosite sunt acceptate incepand cu varsta de 6-7 luni (pentru lista completa de legume pentru aceasta varsta puteti accesa Alimentele bebelusului la varsta de 6-7 luni).

 

Ingredientele de care am avut nevoie pentru acest piure sunt:

  • un cartof dulce
  • jumatate de dovlecel
  • un morcov
  • un ou

 

 

Primul pas, spalati si curatati cartoful dulce, dovlecelul si morcovul. Dupa ce ati inlaturat coaja fiecaruia, le taiati felii de grosime medie pentru a fi patrunse cat mai rapid. Dupa ce ati pregatit legumele, le puteti pune la fiert, intr-o oala in care apa sa acopere in intregime legumele.

In timp ce legumele fierb, puneti si oul la fiert. Pentru bebelusi, oul este indicat sa fie foarte bine fiert, cat mai tare. Dupa ce fierbe oul, il puteti lasa cateva minute in ibric cu apa rece pentru a il putea decoji mai usor.

Cand sunt fierte si legumele, le puteti pune impreuna cu oul in blender si le mixati pana obtineti consistenta dorita. Verificati sa fie la o temperatura potrivita si puteti servi pranzul bebelusului vostru.

 

 

Pofta buna!

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *